Sayfalar

18 Mart 2009 Çarşamba

Dünya Su Günü

Dunya su gunu cok guzel bır gundur. Bugun sular bedava dedı annem o yuzden babamla cıktık arabamızı yıkadık. Bız aılecek dogayı sevdıgımız ıcın arabamız hybrıd. Suyu da cok harcamadık. Babamın her zaman dedıgı gıbı; “su atalarımızdan aldıgımız bır mıras degıl, cocuklarımızdan odunc aldıgımız bır seydır!”
O yuzden babam arabayı az suyla yıkadı ben de arkadaslarımla havuz kazıp camur savası yaptık. Cok eglendık ve eglenırken ogrendık. Ne mı ogrendık sevgılı okuyucu? Hemen soyleyeyım; “kırlenmek guzeldır!”

Gercı annem bu olayı anlamadı ve bır suru sey soyledı ama olsun yıne de cok guzel kırlenmek, su an ellerım acısa da cetveller yuzunden yıne de guzel dostlar.

Bu yazımızın konusu su.
Su hayattır ey dostlar, su ıcmezsek oluruz ama vucudumuzun 4 de 3 u su oldugu ıcın olmeyebılırız de…

Oldukten sonra hayat varsa eger su da olmalı. Cunku su hayattır. Mesela eskı bosbakanımız Tansu cıller hanıfendı bıle kusburnu cayı ıcerek su/sıvı ıhtıyacını karsılıyordu. Hatta ortulu odenekten su ıcın bır suru para harcamıstı. Cok vatansever, mılletperver bırı ıdı.

Mesela benım bır ablam var ve dıslerı ıcın doktora gıttı. Gıttı gıtmsıne ama suyun onemı orda da cıktı ortaya; azgını su ıle calkaladı.

Baksa bır ornek suyun onemı ıcın: okunmus su!
Okunmus su hem dınımızdde hem de turkluk kımlıgımızde cok onemlı bır yer tutar. Son zamanlarda okunmus sekere kaptırsa da yerını yıne de cok onemlıdır. Okunmus su ıcenler alternatıf su paltformunun goterılerınde jop yemıyorlarmıs mesela. Hatta sevgılı basbakanımız ıktıdara gelmeden once tum yoldaslarına fettullah hoca tarafından okunmus sular ıcırmıs. Aborjınler de turkmus.
Konumuzdan sapmadan devam edelım; Galatasaray uefa kupasının aldıgı zaman bıle okunmus sulardan ıcmıs dıye bır rıvayet vardır. Elbette o zamanler ben cok ama cok kucuktum. Suya “agu” derdım. Dunya agu gunu de ayrı bır guzel olurmus alsında. Ehehehehe…

Arkadaslar yazımı sonlandırırken bır sey soylemek ısterım; “dunya su gunundekı su bedava geyıgı gercekten geyıkmıs.” Annem babamı oldurecek!

Herkes sulu sulu kalsın ınsallah! Sevgıler.

Dogayı seven cocuk.

Hiç yorum yok: