Sayfalar

3 Şubat 2009 Salı

Analı Kızlı




Yavaş yemek -slow food- ile tanışalı ve Kenan Hoca'dan analı kızlının ideal besin değerini öğrendiğimden beri annemin gelmesini bekliyordum. Nihayet geldi ve ben de ondan öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.


Malzemeler


1 su bardağı ince bulgur
1/2 su bardağı irmik
1 soğan rendesi
1 silme yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yumurta akı
Kıyma için;
150 gr kıyma
1 soğan
İnce doğranıp kavrulacak, en son maydanoz, ceviz, biraz kırmızı biber, karabiber eklenerek dinlenmeye bırakılacak.


İnce bulgur ve irmik bol soğuk su ile ıslatılacak,

yumuşadıktan sonra, soğan rendelenecek, un, salça, bir tutam kimyon, bir yumurtanın akı ile beraber iyice yoğrulur.

Daha sonra yarısından fazlası nohut kadar küçük dökülür fotoğraftaki gibi ve yuvarlanır, diğer yarısı da iyice soğumuş kıyma ile doldurulur.

Suyu için;

Yağ

Rendelenmiş domates

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Kuru nane

Et suyu

Biraz nohut ile pişirilir. Kaynadıktan sonra anasını yani büyük köfteleri daha sonradan ise kızlarını atıp pişireceksiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: