Sayfalar

23 Ocak 2009 Cuma

Biyodizel




Fakülte yıllarında tarımı ciddiye almazdım. En önemli nedeni, dünyanın kaybolmuş dengesini yeniden bulmak için çalışmamdı. Geri kalan her şey anlamsız geliyordu. Bu, ciddiye almama düşüncesini sistematikleştiren derslerim, hocalarım da oldu. Onların payını da inkar etmeyeyim. Genel meyvecilikte, dünyada gelişmişlik ölçütünün meyve suyu tüketimi, genel sebzecilikte ise sebze tüketimi olduğunu iddia edenler mi ararsınız, 900 dönüm staj arazisinde mevsimlik işçileri çıkarıp öğrencileri stajda bilimsellik dışındaki her işe koşturanlarımı. Neticede barışmamız yıllaaar yıllaar sonra oldu.
Çivisi çıkmış dünyaya, somut çivi çakma metodları ile faydam olacağını düşündüğüm bir zamandayım şimdi. İlerde ne olur bilemiyorum.
Geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik, benim için pratiğimde uyguladığım ve bundan dolayı kendimde dikkat etmeyenleri uyarma hakkı bulduğum kavramlar.
İşte bu konuda yaptığım çalışmalardan biri. Bir litre atık yağım 1 milyon metreküp suyu kirlettiğini ve biyodizel ile fosil yakıt tüketimine alternatif olacağını duyurmak için dilimde tüy bitsin isterse....

Hiç yorum yok: