Bugün, benim için en heyecan verici deneyimlerden birini yaşadık. Metalin, camın, kağıdın geri dönüştüğünü öğrenen ve bu konuda çöp ile geri dönüşüm kutusu arasında bir süre şaşkınlık yaşasalar bile yine de önemli bir aşama kaydeden öğrencilerimiz, bu kez de yemek yapılırken ortaya çıkan tüm sebze, meyve artıklarının değerlendirilebileceğini öğrendiler. Pırasa, yumurta kabuğu ile kompost deneyine başladık. Nasıl yapılacağı ile ilgili detayları
buradan aldım. Fotoğraflarla gelişmeleri ileteceğim.
1 yorum:
Kompostla ilgili gelişmeleri aktarmayı atlamışım. Kompostumuz, okulumuzun Bilim Şenliği'nde sergilendi. Daha sonra ise öğrencilerimiz tarafından fide dikim şenliğinde dikilen domates fidelerinin boğazlanması sırasında kullanıldı.
Yorum Gönder