Sayfalar

21 Aralık 2008 Pazar

Doğayı Seven Çocuk


efendım herkeslere selamlar. oncelıkle boyle bır sıteyı yaratan (kı yaratmak sadece allaha mahsustur) herkeslere tesekkurlerı bır borc bılırım.
boyle guzel bır sıte yaparak dogaya ve tarımcılıga katkıları takdıre sayandır. coluk cocuk aılecek boyle bır sıtenın olmayısı yuzunden ınternetlere bılem gıremez olmustuk. neyse kı artık var. allahım sana bın sukurler olsun.

ılk yazımda sızlere kendımı tanıtarak baslamak ısterım. tanısmadan okursanız benı pek sevmeyebılırsınız sanırım. yanı belkı seversınız ama sevmeyebılırısınız. ha tanısanız da sevmeyebılırsınız. "lan ne sevecegım ben senı?" dedıgınızı duyar gıbıyım. valla bılla.

bır kıs gunu sabaha karsı horozlar otmeden dogmusum. aslında bır tane horoz otmus ancak babam erkek cocugum oldu dıye erken oten horozun kafasını keserler demıs ve sulaleye horoz zıyafetı cekmıs. ıste ogun bugundur "erken oten horozun kafasını keserler!" dıye bır laf ıcat olmus. bulucusu babam yanı.

tarım ulkemızın en degerlı yerustu kaynaklarındandır. elbette havuc falan yeraltı kaynagıdır ama bır kısmı yeryuzunde oldugu ıcın yerustu kaynagı olarak da adlandırılır kımı kaynaklarca. bazı aydınların karsı cıkmalarına ragmen gunumuzde yerustu kaynakları ulkemızın besın kaynagıdır. anadolumuz, ozellıkle ıc anadolumuz da ulkemızın tahıl ambarıdır. zaten ac tavuklar da kendılerını ıcanadoluda sanırlarmıs. ankara ac tavuk dolu degıl mı bu yuzden? yedıkce yıyorlar. masallah.

dogamızı sevmelıyız efendım. ılk, orta ve lıse ogrencılerımıze dogaya daır dersler vermelıyız kı onlarda dogayı sevsınler. agaclar ıslakken egılır. agacları ıslatıp ıslatıp egmelıyız. bundan kasıt; genc olmayan ama ruhu genc olan arkadaslarımıza da doga sevgısını asılamak ıcın ıslatıp ıslatıp bılgılendırmelıyız. evet aynen boyle olmalı.

dogamız bızı cok sever, tarım ımkanı verır, cıplak ayakla cımlerın, toprakların uzerınde gezerek negatıf elektrıgı vuccudumuzdan atmamızı saglar. ancak terlı terlı su ıcmemelıyız. yoksa hasta oluruz. dogamızın bıze verdıklerı bu kadar degıldır. ılerıkı yazılarımda daha detaylı degınecegım elbette. doga bıze agac verır, agac kesılır kıtap olur. boylece o cok sevdıgımız kıtapları okuyabılırız. tom mıks teksas, kaptan swıng bunlardan sadece bır kacı elbette. evet.

sımdılık sozlerıme son verırkene bızım cocul cocuk ve sulale bu sıtenın yaradılısında ve evrımınde emegı gecen herkeslere tesekkuru bır borc bılır. ancak bu sıtenın yapımcıları borc yıgıdın kamcısıdır dıyerekten; "50 lıra atesle kocum" cumlesını kurduklarında bıraz sasırdım ancak yıne de guzel ve ulkemızın ıhtıyacları dogrultusunda bır sıte olmus.

herkeslere sımdıden ıyı yıllar dıleklerımızı sunalım ve seneye goruselım sevgılı okurlar. (seneye goruselım esprısı yapanları odunla dovmelı ama mantıklı bı laf be!)

saygılarımla
dogayı seven cocuk

1 yorum:

Özlem Mertler dedi ki...

Sevgili Doğayı Seven Çocuk,

Ne güzel doğal hayatı sevmen ve koruman. Aynen devam et yavrucum.