Sayfalar

15 Mayıs 2008 Perşembe

Reçel Yapımı



Meyvelerin şekerle beraber pişirilerek tatlandırılması ve uzun ömürlü olması işlemidir reçel.
Burada sizin yaşlarınızda olan arkadaşlarınız portakalı tercih ettiler ama siz hangi meyveyi ( hatta hangi sebzeyi ) çekerse canınız ondan yapabilirsiniz. Çilek, vişne, erik, şeftali tercih ederseniz bir gece önceden şekere yatırmanız lazım. Elma, armut, ayva, kayısı, portakal ve mandalina gibi sert etli meyveler ise doğrudan kaynatılır şeker. Tabii büyüklerinizden izin almayı unutmadan. 1 kg. meyveye ekşi tatlı oranına göre 2-3 bardak su eklemeyi unutmayın.Ateşten alacağınız zamanı iyi belirleyip, bitmesine iki dakika kala limon suyu sıkmalıyız ki şeker kristalleşmesin.

Hiç yorum yok: