Sayfalar

9 Mayıs 2008 Cuma

Neden Çocuklar Organik Gıda İle Beslenmeli?

Bir araştırmaya göre organik gıdayla beslenen çocukların dışkılarında daha az seviyede böcek ilacına (pestisit) rastlandı.
Araştırmaya katılan iki çocuk annesi Alexandra Ramdin, çocuklarına, böcek ilacı kullanılmadan, sentetik gübre ve hormon katılmadan üretilen organik gıdalardan vermeye karar verdi. “ O zaman henüz organik gıdaların daha besleyici olduğu kanıtlanmamıştı. Ama organik gıdaları bir denemek istedim. “ Ramdin, araştırmanın çocukların dışkılarındaki böcek ilacı oranının düştüğünü göstermesinin ardından organik gıdalara daha çok güveniyor.
Araştırma şöyle yapıldı: Üç gün boyunca bir grup çocuk konvansiyonel yöntemlerle (böcek ilacı, sentetik gübre ve hormon verilerek) üretilen gıdalarla beslendi. Bir grup çocuk ise üç gün boyunca sadece organik gıdalar yedi. Üç günün sonunda çocukların idrarı test edildi. Washington Üniversitesi’nin yaptığı araştırmada, organik gıdalarla beslenen çocukların dışkısındaki toksik oranı diğer çocuklara göre çok daha düşüktü.
Araştırmacılardan Richard Fenske şunları söyledi:”Özellikle yiyeceklerdeki böcek ilacı kalıntıları yüksek seviyede olduğunda, çocuklarda beyin kanseri ve lösemi etkisi yaratabiliyor.”
Fakat yiyecekler üzerinde ne kadar böcek ilacı kalıntısı var ve bu çocukların sağlığını ne oranda etkiliyor henüz net değil. Ama araştırmacıların anne babalara öneresi çocuklarını organik gıdayla beslemeleri.

Hiç yorum yok: