Sayfalar

13 Nisan 2008 Pazar

Çocuk Ve Tarım


Milli Eğitimin seçmeli ders olarak koyduğu tarım dersinin öğrencilere okul bahçesinin temizletilmesi dışında bir işlevi yok. Öğrencilerin yarış atı misali hazırlandıkları, 5 şıklı sorulara 3 saat içinde doğru cevap verebilme 'yeteneği'nin ölçümü dışında hayata hazırlanmamaları gerçeğinin bu üstünde durulmayan ders ile yakın bağlantısı olduğunu düşünürüm.

Çocuklar, özellikle beton binalar arasında, yaşamı bilgisayar oyunlarında terörist avına çıkmaktan ya da sıfır beden mankenlerin giyim ve takı tasarımlarının yapıldığı sitelerde dolanmaktan yaşama her geçen gün daha da yabancılaşıyor.

Bu site bir özlem sitesi. Çocukların yaşamayı doğanın kurallarından öğrenmesinin özlemi. Toprağın, suyun insanın hataları nedeni ile her geçen gün kaybedilme riski taşıdığı, havanın kirlendiği dünyamızda geleceği görebilmek yetisi sadece umut sahibi olanların. O umut ise çocuklarda. Tarımı bilen, doğanın kurallarına uygun yaşayan çocuklar yetiştirmekte
.

2 yorum:

Shadow dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Shadow dedi ki...

Kalemi güçlü önemli bir yazarın doğa denemesi olan bu site, bizler için onun uçsuz gönlünden ve dağarcığından seçtiği bilgileri paylaşmamız için, onun bize sunduğu önemli bir fırsat. Kendisinin de dediği gibi bir Özlem sitesi olan bu kulübün, yeni çağın bize biçtiği duyarsızlaşma rolünü reddetmemize yardımcı olması açısındanda önemli fırsatlardan biri olduğunu düşünüyorum. Teşekkürler.